Gezondheidszorg

Gezondheidszorg op maat door IoT

Gezondheidszorg op maat krijgt door IoT een nieuwe betekenis. Een fantastische toepassing van nieuwe media is op afstand kunnen assisteren bij een operatie. Gespecialiseerde artsen en chirurgen kunnen zo meekijken met hun collega’s aan de andere kant van de wereld en hun expertise delen.

Camera’s en medische instrumenten worden steeds beter. Deze manier van werken zal de komende jaren leiden tot betere en specifiekere zorg. Zo kun je in spoedgevallen direct met je eigen camera (smartphone) om een diagnose vragen aan een zorgverlener. Zodra een smartphone wordt gebruikt om aanvullende informatie door te sturen, zoals hartslag en temperatuur, kan er een betere diagnose worden gesteld.

Bionische toepassingen en wearables die monitoren
Sensoren worden steeds goedkoper. Niet verrassend leidt deze ontwikkeling tot een reeks aan medische applicaties. Van een bionische insulinepomp die het bloedsuikerniveau meet en daarop de juiste hoeveelheid insuline (en glucagon) afgeeft, tot een wearable die het hartritme monitort en bij afwijking een signaal naar de drager en naar het ziekenhuis stuurt.

Aan de slag met uw eigen medische IoT toepassing

Geïnspireerd door dit IoT voorbeeld uit de medische sector? We denken graag met u mee over smart connected apparaten binnen uw bedrijf. Bekijk onze consultancy opties.

Wat kunnen wij voor u doen?

Neem contact op voor de mogelijkheden!