Infrastructuur & Milieu

Een veilige en goede doorstroming door IoT

Veilige en goede doorstroming over wegen, spoor, het water en door de lucht. De doelstellingen van het Ministerie klinken eenvoudig. In de praktijk zijn er ingewikkelde regelsystemen nodig per onderdeel. Van watermanagement, dijkbeheer, de spoorwegen tot het hoofdwegennet. Al deze dynamische vakgebieden bieden een uitgelezen kans voor IoT.

IoT maakt complexe modellen eenvoudig en toepasbaar, dus goed inzetbaar waar goede en veilige doorstroming vereist is. Het biedt de mogelijkheid om regelsystemen te kunnen koppelen aan real time data, zoals regenval, verkeer op de weg en tijd van de dag. Het goed anticiperen op variabele factoren, is een bekende, continue uitdaging voor de betreffende instellingen.

Slim reageren op vraag en aanbod: door apparaten in een groot gebied te koppelen heeft een IoT systeem meer overzicht dan een individu. Simpelweg omdat het meer data kan raadplegen dan een medewerker in korte tijd kan zien. Dit leidt tot afgewogen beslissingen en kan het instellen van een maatregel een stuk vereenvoudigen. Doordat IoT beter kan reageren op calamiteiten, maakt het de maatschappij veiliger en leefbaarder.

Aan de slag met uw eigen IoT toepassing

Geïnspireerd door dit IoT voorbeeld? We denken graag met u mee over slimme apparaten binnen uw bedrijf. Bekijk onze consultancy opties.

Wat kunnen wij voor u doen?

Neem contact op voor de mogelijkheden!