Maritiem

Efficiënte containeroverslag op de Maasvlakte door IoT

Het is misschien wel een van de eerste voorbeelden van IoT. De sinds 1993 volledig geautomatiseerde containeroverslag ECT op de Maasvlakte. Met 140 automatische stapelkranen en 265 automatisch gestuurde voertuigen is ECT nog steeds bij de tijd. Containers worden met infrarood gescand, waardoor de kranen en voertuigen precies weten waar de goederen heen moeten. Van directe doorvoer op het spoor tot nog een periode in opslag, alles gebeurt volledig automatisch.

Bij opslag beschikt ECT over verschillende mogelijkheden. Een container met bederfelijke waar is namelijk gebaat bij zijn eigen gecontroleerde atmosfeer, zoals temperatuur en luchtvochtigheid. Dat ECT zich blijft ontwikkelen en optimaliseren blijkt uit een in 2014 geïmplementeerde toepassing waarbij het administratieve systeem slim gekoppeld werd aan de douane- en belastingdienst. Hierdoor zijn er geen extra documenten meer nodig voor binnenlandse doorvoer.

Aan de slag met uw eigen maritieme IoT toepassing

Geïnspireerd door dit IoT voorbeeld uit de maritieme sector? We denken graag met u mee over smart connected apparaten binnen uw bedrijf. Bekijk onze consultancy opties.

Wat kunnen wij voor u doen?

Neem contact op voor de mogelijkheden!