Transport

Slimme verkeerssystemen: nooit meer files door IoT

Of we echt nooit meer files zullen hebben is de vraag, maar zeker is dat slimme verkeersystemen veel opstoppingen kunnen voorkomen. Nu al zijn er in de transportsector veel slimmigheden geïmplementeerd, bijvoorbeeld in vrachtwagens. Met Track & Trace systemen is altijd te zien waar ze zich bevinden. Containers die met treinen of schepen worden vervoerd zijn op dezelfde manier te volgen. Handig voor bedrijven in dynamische opslag om te weten of een container in Singapore of in Rotterdam is.

Track & Trace is een eerste stap in de evolutie naar een slimme stad of smart ecosysteem. Door real time gegevens van weggebruikers te analyseren, kan een slimme stad doelgericht reageren op bijvoorbeeld een evenement of calamiteit. Proactief stuurt zij groentijden van verkeerslichten aan en beheert ze de parkeergelegenheid. Tegelijkertijd monitort ze de luchtkwaliteit, die deze gegevens koppelt aan dynamische route-informatiepanelen op het hoofdwegennet. Zo beïnvloedt de slimme stad de stroom van goederen en personen.

Aan de slag met uw eigen mobiele IoT toepassing

Geïnspireerd door dit IoT voorbeeld uit de transport sector? We denken graag met u mee over smart connected apparaten binnen uw bedrijf. Bekijk onze consultancy opties.

Wat kunnen wij voor u doen?

Neem contact op voor de mogelijkheden!