Boek van Vukicevic en Emmerson helpt directies bij bepalen succesvolle IoT strategie

18 augustus 2017

Om  directies en ondernemers te helpen bij het bepalen van een succesvolle IoT strategie hebben Boban Vukicevic en Bob Emmerson een boek uitgebracht: ‘Implementing the Internet of Things – Strategy, Implementation and Considerations’. Vukicevic is managing director van Comgate, Emmerson is publicist op het gebied van M2M en IoT.

Omdat het Internet of Things (IoT) de huidige economische orde op zijn kop dreigt te zetten, is het volgens Vukicevic hoog tijd dat directies en ondernemers zich actief gaan bezighouden met een IoT strategie voor hun bedrijf. “IoT kan niet worden overgelaten aan IT-managers alleen”, meent hij. Houden directies zich afzijdig, dan worden ze ingehaald door anderen en komt mogelijk zelfs het voortbestaan van hun bedrijf in gevaar.

Vukicevic en Emmerson beschrijven onder andere:

  1. de kansen, bedreigingen en valkuilen van het Internet of Things;
  2. waarom een heldere strategie nodig is en IoT niet kan worden overgelaten aan IT-managers alleen;
  3. dat het bepalen van IoT hotspots die voortvloeien uit de bedrijfsstrategie cruciaal is voor succes;
  4. een stappenplan om tot die heldere strategie en IoT hotspots te komen;
  5. IoT use cases;
  6. IoT achtergrondinformatie over technologie, beveiliging en privacy.

Bepalen IoT hotspots cruciaal voor succesvolle IoT strategie

De auteurs signaleren een behoefte aan een methode die verzekert dat de IoT strategie aansluit bij het bedrijf en vice versa. Het gestructureerd zoeken naar en bepalen van IoT hotspots is volgens hen cruciaal voor succes. In het boek reiken ze hiervoor een praktische en actiegerichte methode aan. Wie wil starten met IoT kan dus direct aan de slag.

Verkoopinformatie

Het Engelstalige boek is te koop in de Comgate webshop, verkrijgbaar in alle boekhandels en uiteraard ook online te bestellen.

Prijs: 10,- euro

ISBN: 9789492460219

Recensies

Quote Prof. Dr. Willem Vermeend:  

“Prima boek; transparant en praktisch.”

Quote Niek Jan van Damme, Managing Director Telekom Deutschland GmbH: 

“Het belang van IoT ontwikkelingen kan niet genoeg benadrukt worden, maar wat echt telt, is niet de omvang van de markt, maar de voordelen die het uw bedrijf kan brengen: korte-, middellange en lange termijn voordelen. Wat nodig is, is een doordachte IoT-strategie die afgestemd is op uw bedrijfsdoelstellingen. Dat is het recept voor succes en de belangrijkste boodschap van dit boek, dat makkelijk te lezen is, begrijpelijk en praktisch. Het biedt een helder inzicht in basis IoT bedrijfsstrategieën en de vereiste technologieën.”

voorpagina-600x921achterpagina-600x922

 

TAGS BIJ DIT BERICHT

boek Boban Vukicevic Implementing the Internet of Things bestellen IoT boek IoT implementatie IoT strategie
Blijf op de hoogte!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al ons Internet of Things nieuws.