Nieuw bij Comgate: Plug & Play IoT sensoroplossing

29 maart 2018

Veel bedrijven zijn jaarlijks handenvol geld kwijt aan schade door bederf, lekkage, bevriezing of diefstal. Comgate introduceert een IoT sensoroplossing die deze schade kan voorkomen: een Plug & Play monitoring systeem met draadloze Monnit ALTA sensoren. Interessant voor vrijwel elke branche en makkelijk te implementeren, ook voor bedrijven, resellers en system integrators die hier nog geen ervaring mee hebben.

In bijna elk bedrijf is wel een situatie te bedenken waarbij sensor monitoring uitkomst biedt. Denk aan horeca en supermarkten (koeling/bederf), gebouwbeheer (lekkage, inbraak). serverruimtes (oververhitting, kortsluiting), kassen (temperatuur, vochtigheid) en fabrieken (reparaties/stilstand machines).

Sensor monitoring in de praktijk

Een voorbeeld van sensor monitoring in de praktijk: in veel restaurants meten draadloze sensoren continu de temperatuur van de koelcel in de keuken. Als de temperatuur te ver oploopt, krijgt de manager een seintje via zijn smartphone, zodat hij direct actie kan ondernemen om bederf te voorkomen. Op de Comgate site vindt u use cases bij de meest gebruikte sensoren.

koeling-te-warm-800x200

Compleet, eenvoudig en betaalbaar

Het grote voordeel van de Monnit ALTA sensoroplossing is dat hij compleet, eenvoudig en betaalbaar is. Compleet, omdat de oplossing zowel sensoren omvat als een gateway en software om de data mee uit te lezen. Ook de connectiviteit is bij Comgate direct mee te bestellen. Eenvoudig, omdat de apparatuur makkelijk te installeren en te bedienen is. En betaalbaar, omdat het om voordelige hard- en software gaat, zeker in verhouding tot de mogelijke schade. Zo kostte een lekkage in een kantoorpand de eigenaar maar liefst 12.000 euro aan reparatie en aan vervanging van meubilair in twee kantoren. Het monitoring systeem dat hij vervolgens aanschafte om herhaling te voorkomen, kostte hem 1.000 euro –  voor het gehele pand.

Veilige sensoren met groot bereik die lang mee gaan

ALTA producten bieden beveiliging op alle communicatiepunten van sensor naar gateway, van gateway naar software en weer terug. Hun non-line-of-sight bereik is een uitzonderlijke 300 meter. De batterijen gaan enorm lang mee: sensoren met knoopcel batterijen meer dan 3 jaar en sensoren met AA batterijen tot zo’n 10 jaar. Uiteraard zijn het bereik en de levensduur afhankelijk van de manier waarop de sensoren ingezet worden.

Meer informatie over het Monnit ALTA sensor monitoring systeem

Kijk hier voor praktijkvoorbeelden of meer informatie over het Monnit ALTA sensor monitoring systeem. Hebt u vragen? Neemt u dan contact met ons op.

Blijf op de hoogte!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al ons Internet of Things nieuws.